به گزارش کنکاش فردا، جواد اوجی وزیر نفت با بیان اینکه «امروز صنعت نفت یکی از مهمترین صنایع کشور است» اظهار کرد: امروز بیش از ۹۵ درصد انرژی کشور در صنعت نفت نهفته شده و تامین امنیت انرژی کشور بر عهده وزارتخانه نفت است.
وی با اشاره به وجود ناترازی در حوزه انرژی گفت: موضوع ناترازی چه در حوزه گاز و چه در حوزه فرآوردههای نفتی دغدغهای برای مسئولان نظام و فعالان این صنعت است؛ در این زمینه نیز با دو مقوله تولید و مصرف مواجهیم. در حوزه تولید به لطف خدا در این دولت با حمایت و پشتیبانی مجلس برنامهریزی خیلی خوبی برای افزایش تولید گاز و نفت انجام شده است و به لطف خدا امروز در تولید عملکردی نفت خام به عدد ۳ میلیون و ۱۹۰ هزار بشکه و در گاز نیز به بیش از یک میلیارد متر مکعب تولید رسیدهایم. ظرفیت تولید نفت ما نیز بیش از ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه است.
وزیر همچنین به سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه صنعت نفت اشاره و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار و امسال نیز ۱۳ میلیارد دلار به پروژههای نیمه تمام تخصیص یافت که که بخش زیادی از آنها در راستای افزایش تولید گاز و نفت و فرآوردههای نفتی بوده است که پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و از جمله این پروژهها است. در راستای جمعآوری گازهای مشعل نیز پروژههای خوبی درسال قبل به امرا درآمد. انشاءالله این روزها هم آماده بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی هستیم و این پروژه بزودی با حضور رئیس جمهوری افتتاح میشود.
اوجی با تاکید بر اینکه همانطور که باید به تولید اهمیت داد، به مصرف هم باید توجه کنیم، گفت: خوشبختانه در دولت و مجلس انقلابی طرحهای خیلی خوبی در این زمینه مطرح و درحال اجرایی شدن است و نزدیک به ۳۶ میلیارد دلار پروژه در شورای عالی اقتصاد برای حوزههای بهینهسازی، حمل و نقل، ساختمان و نیروگاه و صنایع تخصیص یافته است. مجلس اختیاری خوبی را برای وزارت نفت تعیین کرد که از قِبَل سوختی که صرفه جویی میشود، یا همان سوخت یا معادل آن با نرخ فوب خلیج فارس در اختیار این وزارت خانه قرار بگیرد.
وی در پایان با بیان اینکه «تمام هم و غم مجلس و دولت ایجاد انگیزه برای سرمایه گذار در حوزه بهینه سازی انرژی است»، تاکید کرد: قطعاً سود سرمایه گذاری در این بخش به مراتب بیشتر از بخشهای دیگر است. امیدوارم بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای که مجلس در قوانین قرار داده است، در حوزه بهینه سازی مشوقهای خوبی درنظر بگیریم تا بتوانیم دغدغه ناترازی حوزه انرژی را حل و فصل کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل مجتمع فولاد میانه گفت: ورود به حلقههای نهایی با تولید محصولات ارزشافزا، یکی از استراتژیهای سازنده برای رشد درآمدهای عملیاتی و نقشآفرینی پررنگتر در زنجیره فولاد است؛ موضوعی که مجتمع فولاد میانه به آن توجه ویژهای داشته و در مسیر توسعه خود پروژههای احداث واحد فولادسازی با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن فولاد و نورد مقاطع فولاد کیفی (SBQ) با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن را در دستور کار قرار داده است.
مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفتهای صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوریهای فناورانه یا بروز ریسکها و یا رخدادها میتواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاههای اقتصادی برای روبهرو شدن با آنها، مولفهای تعیینکننده در قدرت رقابت و بقای آنها در فضای کسبوکار کنونی جهان برشمرده میشود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسکهای ناشی از تحریمها دوچندان است.
سطح بهرهوری و کارایی سیستمهای لجستیک که نقطه عطف زنجیره تامین خصوصا در بخش معدن و صنایع معدنی محسوب میشود، به صورت مستقیم به رشد اقتصادی تاثیر میگذارد. با این وجود، بهرهوری پایین شبکه حملونقل و لجستیک کشور در پایانههای تخلیه و بارگیری منجر به کاهش سرعت سیر در کل شبکه شده است.
پروژه آهن اسفنجی مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل یکی از چهل و هشت طرح پیشران اقتصادی کشور به شمار میآید که در استان اردبیل قرار دارد. گفتنی است که در میان طرحهای پیشرانی که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات متولی انجام آنها محسوب میشود، این پروژه از بیشترین پیشرفت فیزیکی برخوردار است. این در حالی است که کل تامین مالی این پروژه تا کنون صرفا توسط سهامداران آن صورت گرفته و این شرکت از تسهیلات بانکی استفاده نکرده است. با این حال، باید در نظر داشت که تامین مالی با استفاده از سیستم بانکی میتواند سرعت پیشرفت پروژه را چندین برابر کند که این موضوع با توجه به اینکه پروژه آرتاویل یکی از طرحهای پیشران اقتصادی کشور است، اهمیت دو چندان دارد. گفتنی است که سرمایهگذاری لازم برای پروژه آهن اسفنجی آرتاویل با احتساب ایجاد زیرساختهایی مانند خط انتقال گاز، پست اختصاصی برق، تصفیهخانه اختصاصی، پست (CGS) و… که بر عهده شرکت آرتاویل است، حدود ۱۵۰ میلیون یورو برآورد میشود.
دیدگاه بسته شده است.