به گزارش کنکاش فردا، ایران در ماههای اخیر همواره اعلام کرده که تولید و صادرات نفت خود را با وجود ادامه تحریمهای آمریکا افزایش داده است. نگاهی به گزارشهای ماهانه سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) نیز این موضوع را تأیید میکند. اوپک در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که ایران توانسته رتبه سوم تولید نفت را بین اعضای این سازمان به خود اختصاص دهد.
این در حالی است که تولید نفت کشور در دولتهای پیشین بهدلیل تحریمها کاهش یافت و ایران به رتبه پنجم اوپک رسید.
اکنون اما آنگونه که جواد اوجی، وزیر نفت اعلام کرده، ایران نهتنها دیگر کاهش تکلیفی تولید نفت و میعانات گازی ندارد، بلکه به هر نقطه از جهان که بخواهد نفت خود را صادر میکند.
به گفته او، تولید نفت از روزانه حدود ۲.۳ میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به ۳.۳ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشاندهنده افزایشی ۴۳ درصدی در این زمینه است.
افزایش تولید و صادرات نفت ایران بر شاخصهای اقتصادی کشور نیز تأثیر مثبت داشته تا آنجا که بر اساس آمارهای بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در بهار امسال با احتساب نفت ۶.۲ درصد و بدون نفت ۵.۲ درصد بوده است. به این معنا که حضور نفت در این شاخص اقتصادی تأثیر مثبتی داشته است. مقایسه ارقام امسال با رشد اقتصادی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نشان از افزایش بیش از سه برابری رشد اقتصادی کشور دارد.
اگرچه همه گروهها در بهار امسال رشد اقتصادی مثبت را به خود اختصاص دادهاند، اما نفت در این زمینه نیز رتبه نخست را داشته است.
رشد اقتصادی نفت در بهار امسال ۱۶.۴ درصد بوده که در مقایسه با بهار سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۶۸ درصد افزایش نشان میدهد. رشد این بخش در بهار پارسال ۳.۵ درصد اعلام شده بود.
بخش خدمات، صنایع و کشاورزی نیز بهترتیب در بهار سال ۱۴۰۲ رشدی ۶.۲ درصدی، ۳.۷ درصدی و ۲.۲ درصدی داشتهاند.
سهم گروههای نفت، خدمات، صنعت و کشاورزی از رشد ۶.۲ درصدی محققشده در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ بهترتیب معادل ۱.۵، ۳.۶، ۰.۸ و ۰.۲ واحد درصد بوده است.
نکته مهم آن است که با توجه به این اعداد، ۲۴ درصد از رشد تولید ناخالص داخلی کشور در بهار امسال از محل افزایش تولید و صادرات نفت محقق شده است، همچنین در حالی رشد اقتصادی بدون احتساب نفت در بهار امسال در مقایسه با این رقم در بهار پارسال ۲۰۵ درصد افزایش نشان میدهد که آمارها حکایت از افزایش ۲۲۶ درصدی رشد اقتصادی با احتساب نفت در بهار امسال در مقایسه با سال ۱۴۰۱ دارد. این موضوع نیز بر تأثیر مثبت نفت بر افزایش تولید ناخالص داخلی تأکید میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.