به گزارش کنکاش فردا، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور مصوبه هیأت وزیران در راستای اجرای جزء یک بند «د» تبصره ۱۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۲ را به دستگاه های مربوطه شامل وزارت خانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، نیرو و نفت و همچنین سازمان های تأمین اجتماعی، برنامه و بودجه و خصوصی سازی ابلاغ کرد.
طبق این تبصره از قانون بودجه امسال دولت موظف است به منظور تأدیه بدهی قطعی حسابرسی شده خود به سازمان تأمین اجتماعی حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان از روشهای تهاتر یا واگذاری سهام، واگذاری نفت خام و میعانات گازی و یا تضمین اصل و سود اوراق مالی اسلامی منتشرشده سازمان مذکور با سررسید تا ۵ سال اقدام کند.
لذا بر اساس مصوبه هیأت وزیران ابلاغی به دستگاه های ذی ربط، باقی مانده سهام متعلق به دولت در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حدود ۱۷ درصد) به سازمان تأمین اجتماعی واگذار می شود. در صورت عدم تکافوی ارزش سهام مذکور بخشی از سهام متعلق به دولت در شرکتهای پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند و پالایش نفت کرمانشاه پس از تصویب هیئت واگذاری برای موضوع تخصیص می یابد.
در بند ۲ مصوبه هیأت وزیران آمده: «قیمت نهایی سهام و تعیین تکلیف بدهیها و داراییهای شرکتهای موضوع این تصویبنامه مطابق آییننامه اجرایی شیوههای قیمتگذاری بنگاهها و نحوه اعمال شیوههای مذکور در همین چهارچوب مصوب ۱۳۸۷ شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی با تصویب هیأت واگذاری تعیین می شود. سازمان خصوصیسازی موظف است پس از ابلاغ این تصویبنامه قیمت سهام شرکتهای یاد شده را مطابق آییننامه مذکور برای تصویب به هیأت واگذاری ارائه کند.»
همچنین طبق بند ۳ این تصویبنامه، سازمان خصوصیسازی مجاز است مفاد تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی را برای بند یک این تصویب نامه اجرا کند.
بر این اساس از تاریخ انعقاد قرارداد قطعی، واگذاری حقوق مالکانه سهام شرکت های یادشده به سازمان تأمین اجتماعی تعلق می گیرد و سازمان خصوصی سازی و سازمان تأمین اجتماعی مکلفند بلافاصله اقدامات مربوط به نقل و انتقال سهام به نام سازمان تأمین اجتماعی را انجام دهند تا زمان انعقاد قرارداد حقوق یاد شده متعلق به دولت است.
مطابق قسمت اخیر بند «د» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور دستگاه دریافت کننده سهام مکلف است پس از دریافت سهام و فروش آن وجوه حاصله را به خزانه داری کل کشور واریز و به مصارف مندرج در بند مذکور برساند. همچنین نقل و انتقال سهام موضوع این تصویب نامه از مالیات نقل و انتقال سهام معاف می باشد. سایر هزینههای مترتب بر واگذاری بر عهده انتقال گیرنده است.
بدهی های مرتبط با احداث پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند به مبلغ ۸۷۸ میلیون یورو همزمان با واگذاری و متناسب با میزان واگذاری به انتقال گیرنده منتقل میشود و جابهجایی تضامین صورت می پذیرد.
در صورت واگذاری سهام شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت (شرکت مادرتخصصی ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران) سازمان تأمین اجتماعی مکلف به رعایت نظامات و مقررات نهادهای بالادستی مزبور است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.