به گزارش کنکاش فردا، قیمت ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می شود ، روز گذشته در آخرین روز کاری این هفته در بازارهای جهانی ، ۹٫۵ دلار در هر بوشل برای تحویل در ماه دسامبر کاهش یافت و خبر خوبی برای دامداران و کشورهای وارد کننده بود.
خوراک دام به طور غیر مستقیم در تولید انواع محصولات پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ و لبنیات نقش د ارد و ۷۰ درصد هزینه تولید این محصولات وابسته به خوراک است.
ایران در تولید حدود ۷۰ درصد انواع خوراک دام نظیر کنجاله، ذرت و جو و وابسته به واردات است، در سالهای گذشته برنامههایی هم برای افزایش ضریب خود اتکایی انجام شده اما نتیجه کمتری داشته است.
برنامههایی که وزارت جهاد کشاورزی پیگیری کرده تولید علوفه در زمین های دیم، استفاده از ارقام مقاوم به کمآبی و غیره بوده اما تنها در محصول جو افزایش تولید وجود داشته و در بقیه محصولات نتیجه بخش نبوده است.
نوسان قیمت محصولات پروتئینی از مشکلاتی است که در سالهای گذشته در بازار وجود داشته و به اذعان کارشناسان مهمترین عامل، تاثیر خوراک دام و نهاده های دامی در بازار بوده که در زمان مناسبش فراهم نشده و یا به قیمت های بالایی دست تولید کننده رسیده است.
ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی گفت: « مشکل قیمت گوشت در بازار مربوط به هزینه های تولید است، کنجاله، ذرت و جو با قیمت های بالاتری دست دامدار می رسد، روند افزایش قیمت ها پس از حذف یارانه دولتی این محصولات بیشتر شده و تقریبا ۵ برابر شده است.»
قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی هم اخیرا گفته بود که «واردات گوشت قرمز نسبت به تولیدات داخلی ارزانتر تمام می شود.»
برای مهار قیمت محصولات پروتئینی مانند گوشت و لبنیات باید وابستگی به واردات خوراک دام راکاهش دهیم در غیر این صورت تولید داخل درگیر نوسان بازارهای جهانی می شود، عدم تامین به موقع، وجود رانت و فساد در بخش واردات نهاده و گرانی در بازارهای سیاه همه باعث بالا رفتن هزینه تولید و افزایش قیمت ها می شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.