به گزارش کنکاش فردا، یکی از صنایعی که توانایی صادرات دارد، شرکتهای قطعه سازی هستند؛ آن چیزی که به خوبی میتوان طی سالهای گذشته دید، حضور پرقدرت شرکتهای قطعه سازی در کشور است، شرکتهایی که اکنون با گذر از تحریمها، به داخلی سازی قطعات خودرو پرداخته اند و مدیران آن میگویند در صورت حمایتهای لازم، راه صادرات را نیز در پیش خواهند گرفت.
شرکت صنایع تولیدی کروز از جمله شرکتهایی است که تاکنون توانسته با کمک ۲۵۰ نفر از نخبگان دانشگاهی بیش از ۳ هزار قطعه را داخلی سازی کند؛ این شرکت تولیدی، یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین مجموعههای قطعه سازی کشور است که طی سالهای اخیر، بخش زیادی از نیاز خودروساز و بازار را در زمینه تامین قطعه برطرف کرده است و همواره این مجموعه قطعه ساز بر داخلی سازی قطعات تاکید ویژه دارد.
موضوع حائز اهمیت، توجه این شرکت قطعه سازی به صادرات است؛ این شرکت قطعه سازی، صادرات را راه عبور از جغرافیای تحریم به سوی تجارت آزاد میداند.
نادر سخا مدیر عامل این شرکت قطعه سازی با تاکید بر اینکه باید در کنار تامین نیاز داخل، راه صادرات را برای ارتقای کیفیت پیش گرفت، گفت: قطعهسازان از گذشته ارتباطاتی با شرکتهای خارجی بهویژه در زمینه تبادل فناوری داشتند، اما در سالهای گذشته ناشی از مسئله تحریمها این ارتباط قطع شد و شدت تحریمها به حدی بود که حتی به ایمیلهای ارسالی شرکتها پاسخ داده نمیشد.
سخا ادامه داد: موهبت تحریمها برای ما این بود که روی پای خود ایستادیم و به داخلیسازی روی آوردیم، اما در مجموع، ارتباط با دنیا برای توسعه فعالیتها و عقب نماندن از جریان تولید و فناوری لازم است.
وی در ادامه با یادآوری صادرات دسته سیم به پژوی فرانسه از سوی شرکت کروز در دوره پیش از تحریمهای نخست صنعت خودرو در سال ۹۱ اضافه کرد: مسئولان این شرکت فرانسوی در مقطعی تصمیم داشتند تا همه نیازهای خود در خطوط تولیدشان در سراسر جهان را از کروز تهیه و تامین کنند، همچنین پتانیسل بالایی در صادرات مباحث ریختهگری قطعات خودرو در کشور وجود داشت.
مدیر عامل شرکت کروز تاکید کرد: در صورت برداشته شدن تحریمها، با توجه به افزایش نرخ ارز تمایل جدی از سوی قطعهسازان ایرانی برای صادرات قطعات وجود دارد.
مسئولان کشوری نیز بر این ظرفیت تولیدکنندگان داخلی در صادرات تاکید دارند.
دکتر مجید ضیایی مدیرعامل سابق شرکت صنایع مس شهید باهنر از خطوط تولید، مراکز طراحی و تولید دستگاههای صنعتی سایت شماره ۲ شرکت صنایع تولیدی کروز ضمن ابراز خرسندی از این بازدید تصریح کرد: این مجموعه افتخار هر ایرانی است و امیدوارم به عنوان یکی از تامین کنندگان کروز بتوانیم همکاری لازم را داشته باشیم تا به سطح تولیدات بالاتر و حتی صادرات دست یابد و با افزایش میزان اشتغال در کروز، افزایش تولید ملی و غرور ملی را حتماً به دنبال خواهد داشت.
ناگفته نماند، شرکت صنایع تولیدی کروز با رویکرد صادرات دانش بنیان در نمایشگاه بین المللی موتور تهران حضور یافته بود، این شرکت در نهمین نمایشگاه بین المللی موتور تهران که اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در مرکز همایشهای شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو با رویکرد صادرات دانش بنیان برگزار شده بود، حضور داشت.
کارشناسان ورود به بازارهای بینالمللی و صادرات محصولات و خدمات، بهویژه محصولات فناورانه و دارای ارزش افزوده بالا، را راهی برای کمک به توسعه بازار شرکتها میدانند؛ علاوه بر این موجب ارتقای کیفیت و رقابتپذیری محصولات و خدمات نیز خواهد شد که حرکت از اقتصاد نفتی به اقتصاد مبتنی بر نوآوری را تسریع میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.