به گزارش کنکاش فردا، یکی از راهکارهای فروش نفت در تحریم، بازارسازی برای نفت ایران از مسیر «تهاتر سرمایهگذاری خارجی با نفت» است که با آغاز عملیات اجرایی قرارداد احداث فاز دوم فرودگاه امام با شرکت چینی هاکان انرژی از شنبه ۴ آذرماه اجرایی شده است.
طبق گفته وزیر راه و شهرسازی، در این قرارداد ۲٫۵ میلیارد یورویی، چینیها با توسعه فاز دوم فرودگاه امام، زیرساخت جابهجایی ۳۵ میلیون مسافر جدید را فراهم میکنند.
محمدامین راد کارشناس انرژی میگوید که مهمتر از توسعه حملونقل هوایی در این قرارداد، «تضمین خرید بیش از ۵۰ میلیون بشکه نفت ایران» بابت بازپرداخت سرمایهگذاری است.
۵۰ میلیون بشکه نفت از نظر درآمدی معادل کل فروش ایران به چین در سال ۲۰۲۰ است و ذیل توافق ۲۵ ساله امکان گسترش این مدل همکاریها و افزایش رقم صادرات نفت ایران در تحریم وجود دارد.
صادرات نفت ایران از ابتدای دولت سیزدهم ۳ برابر شده است
بازارسازی نفت با روش تهاتر سرمایهگذاری خارجی با نفت در دولت دهم نیز در دستور کار قرار گرفت و در دوره تحریم اول، امضای قرارداد توسعه میادین نفتی غرب کارون (یادرآوران و آزادگان) با چینیها با مدل «تهاتر سرمایهگذاری با نفت» باعث شد، رقم فروش نفت ایران در اوج تحریمهای فلجکننده دولت اوباما، در مرز یک میلیون بشکه در روز باقی بماند.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی محمدصادق جوکار میگوید که در ۲ سال گذشته ایران تلاش کرده با «بازارسازی نفت» از مسیر امضای قراردادهای راهبردی با کشورها، سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و تهاتر نفت و سرمایهگذاری، میزان فروش نفت خود را نه همانند دوران برجام به صورت موقت بلکه پایدار افزایش دهد.
طبق آمار موسسه کپلر، صادرات نفت ایران در ابتدای دولت سیزدهم روزانه ۶۰۰ هزار بشکه بوده و این رقم در ماه گذشته میلادی (اکتبر) به بیش از ۱٫۸ میلیون بشکه رسیده و روند میانگین فروش همچنان صعودی است درحالیکه براساس گزارش وزارت خزانهداری آمریکا، دولت بایدن بیش از ۲۰۰ تحریم نفتی جدید علیه ایران اعمال کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.