به گزارش کنکاش فردا،«گاز ۱۷ هزار مشترک تربت جام به دلیل سرما قطع شد»، این جمله شاید تکاندهندهترین خبر در زمستان ۱۴۰۱ بود، آن زمان سرمای بیسابقه، گسترده و بااستمراری، ایران و همسایگان شمالی را احاطه کرده بود، موضوعی که حتی برخی جریانات سیاسی داخلی از آن به عنوان زمستان سخت ایران یاد کردند.
با توجه به برخورداری ۲۵٫۵ میلیون مشترک خانگی از گاز در ۳۶۵ روز سال، این شرکت در سرمای بیسابقه سال ۱۴۰۱ فقط در تامین گاز ۵۱ هزار مشترک-روز معادل ۰٫۰۰۰۵ درصد تقاضا ناکام ماند. به بیان ساده «۹۹٫۹۹۵ درصد از جریان گاز بخش خانگی به طور کامل تامین شد».
با این وجود طبق اعلام وزارت نفت، ایران همچنان در پیک سرما از ناترازی گاز به میزان ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون متر مکعب رنج میبرد که برای رفع آن نیازمند تمهیدات ویژه از جمله افزایش تولید ذخیرهسازی گاز و ذخیرهسازی سوخت مایع در مخازن نیروگاهها و صنایع است.در این برهه ضرورت صرفهجویی از سوی مردم هم موضوعی قابل ذکر است.
افزایش تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز از ابتدای دولت سیزدهم
وزیر نفت، جواد اوجی، چهارشنبه هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت از افزایش تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز از ابتدای دولت سیزدهم خبر داد. طبق اعلام وزیر نفت، در آستانه ورود به زمستان، «حجم ذخیرهسازی گاز و سوخت مایع به ترتیب ۳٫۱ میلیارد متر مکعب و ۳٫۲ میلیارد لیتر بوده که نسبت به سال گذشته ۱۵ و ۲۱ درصد افزایش یافته است».
پاداش مصرف بهینه گاز در جیب مردم
همچنین دولت قصد دارد با اجرای سیاستهای تشویقی در تعرفهگذاری گاز، مشترکان خانگی را به کاهش مصرف تشویق کند. طبق مصوبه هیئت وزیران، اگر مشترکان گاز خانگی در ۳ ماه سرد سال (۱۶ آذرماه تا ۱۶ اسفندماه)، مصرف گاز خود را حداقل ۱۰ و حداکثر ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش دهند، به ازای هر متر مکعب معادل ۵ برابر هزینه انتقال و توزیع گاز، پاداش دریافت میکنند.
طبق توضیحات هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامهریزی وزیر نفت، به ازای هر متر مکعب صرفهجویی در مصرف گاز، معادل ۱۶ برابر نرخ گاز سه پله اول، پاداش داده میشود معادل هر متر مکعب ۱۶۰۰ تومان، «یعنی اگر یک مشترک ۱۵ درصد مصرف گاز خود را کاهش دهد، بسته به میزان قبلی مصرف گاز بین ۱۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان پاداش میگیرد».
سیاستهای قیمتی در تعرفهگذاری گاز خانگی موجب شده است که هر سال میزان مصرف ۲۵ میلیون متر مکعب در روز کمتر از حد انتظار باشد، حال باید دید که سرنوشت تقابل اقدامات وزارت نفت و سرمای زمستان امسال تا چه میزان میتواند چالشهای ناترازی گاز را مدیریت کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.