به گزارش کنکاش فردا، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی عبدالرسول پیشاهنگ با اشاره به اینکه صرفهجویی در مصرف گاز نیروگاهها کلان پروژه ماست، گفت، «طی ۲ سال اخیر به اندازه ۸ سال پیش از آن در کشور واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته شده است.»
در حالی که یک سوم گاز ایران در نیروگاهها مصرف میشود، تکمیل فاز بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی در ایران صرفهجویی ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را به همراه خواهد داشت. این میزان گاز معادل تولید یک فاز پارسجنوبی است.
تکمیل فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی از شهریورماه ۱۴۰۰ در قالب برنامه صرفهجویی در مصرف گاز نیروگاهها کلید خورده است. این پروژه به پیشنهاد متخصصان صنعت برق با هدف ساخت ۶۲۰۰ مگاوات فاز بخار نیروگاهی تا پایان سال ۱۴۰۷، در برنامه هفتم نیز گنجانده شده است.
در ایران ۳ نوع نیروگاه گازی، بخاری و سیکل ترکیبی از گاز به عنوان سوخت اول استفاده میکنند. نیروگاههای سیکل ترکیبی ترکیبی از فاز گازی و بخار هستند و انرژی راهاندازی فاز بخار از انرژی هدررفته واحد گازی تامین میشود. به همین علت است که بازدهی سیکلترکیبیها از نیروگاه گازی و بخاری بیشتر است.
شرکت برق حرارتی از شهریور ۱۴۰۰ گزارش داده که تاکنون ۱۲۰۰ مگاوات از فاز بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی موجود معادل ۲۰ درصد از این ظرفیت تکمیل شده است. این میزان نیروگاه برق یک شهر ۳٫۴ میلیون نفری را تامین میکند.
علاوه بر تکمیل فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی، ارتقای توان نیروگاههای موجود و افزایش بازدهی واحدهای تولید برق، مثلث طرح صرفهجویی در مصرف گاز نیروگاهی را تکمیل میکند و صرفهجویی سالانه ۲۱ میلیارد متر مکعب گاز معادل تولید ۲ فاز پارس جنوبی هدف گرفته شده است.
کارشناس انرژی سیدشهاب سیدصادقی خواهان تمرکز دولت بر توسعه میادین نفتی و گازی است و میگوید که دولت به جای مدیریت مصرف باید برداشت از فازهای پارس جنوبی از جمله فاز ۱۱ را افزایش دهد.
در مقابل استاد دانشگاه سعید نیکیسخن مدیریت مصرف را راهکار فوری رفع ناترازی برشمرده و اعتقاد دارد، هزینه سرمایهگذاری برای افزایش تولید گاز ۱۰ برابر مدیریت مصرف خرج روی دست کشور میگذارد.
آژانس بینالمللی انرژی ارتقای بازدهی واحدهای نیروگاهی از ۳۰ به ۶۰ درصد را با ساخت واحدهای سیکل ترکیبی ممکن میداند. همچنین اندیشکده بروئگل گزارش داده که ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی بهرهبرداری از یک مترمکعب گاز طبیعی را ۲ برابر میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.