به گزارش کنکاش فردا، عباس علی آبادی دوشنبه در بدو ورود به سنپترزبورگ در خصوص اهمیت و ابعاد مختلف موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا که ساعاتی دیگر امضا خواهد شد، گفت: «بدون شک توسعه تجارت میتواند به روابط سیاسی و اجتماعی کشورها دوام و قوام ببخشد و برای گسترش روابط با اتحادیه اوراسیا که از جمله مهمترین اجتماعات اقتصادی در همسایگی ماست، از سالها پیش مذاکرات زیادی صورت گرفته که در حال حاضر شاهد به بار نشستن آن زحمات هستیم».
علی آبادی امضای موافقتنامه دائمی تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را فصلی تازه برای صنعتگران و تجار ایرانی نامید که از طریق آن میتوانند به بازاری بزرگ در همسایگی که روابط دیپلماتیک و سیاسی بسیار خوبی با هم دارند، دسترسی پیدا کنند.
وزیر صمت همچنین با اشاره به چالشهای پیش روی تجار ایرانی خاطرنشان کرد که صنعتگران باید خود را برای رقابتی مفید و سازنده آماده کنند که میتواند توسعه دهنده فناوری و ظرفیتها و تواناییها باشد.
به گفته علی آبادی، در طول مدتی که ایران با اتحادیه موافقتنامه تجارت ترجیحی داشت، میزان مبادلات تجاری تا چند برابر افزایش پیدا کرد.
وی افزود: «این موافقتنامه همچنین فرصت خوبی برای تأمین نیازهای ایران فراهم میکند که در اتحادیه اوراسیا مزیت رقابتی دارند. ظرفیتهای بسیار بالای ایران هم البته میتواند برای کشورهای اوراسیا جذاب باشد و برای صنعتگران ما فرصت بسیار خوبی است تا به بازاری دسترسی پیدا کنند که تشنه محصولات فناورانه ماست».
وزیر صمت همچنین گفت ایران این امتیاز را دارد که با محصولات حلال خود نیز با پنج کشور اتحادیه اوراسیا تجارت داشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت قبل از ظهر دوشنبه چهارم دیماه ۱۴۰۲ با هدف مذاکره با برخی مقامات اتحادیه اقتصادی اوراسیا و امضای موافقتنامه دائمی تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اعضای این اتحادیه وارد سنپترزبورگ روسیه شد.
عباس علیآبادی که در این سفر توسط مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و مهدی ضیغمی معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران همراهی میشود، در فرودگاه بینالمللی پولکوو از سوی قائم مقام دولت سنپترزبورگ و سفیر ایران در روسیه مورد استقبال قرار گرفت. وزیر صمت قرار است در سفر یکروزه به سنپترزبورگ، موافقتنامه تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا را به نمایندگی از کشورمان امضا کند.
بنا بر برنامه اعلامی، معاونان نخست وزیر کشورهای بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان به عنوان اعضای اتحادیه اوراسیا در این آیین به نمایندگی از کشور خود این موافقتنامه را امضا خواهند کرد.
آخرین نشستهای مذاکره کنندگان طرفین برای نهایی کردن متن موافقنامه روز یکشنبه سوم دیماه در سن پترزبورگ برگزار شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
فرآورده دارویی مبتنی بر سلولهای کشنده طبیعی روش نوین درمان تومورهای مغزی در بزرگسالان و کودکان است که از سوی محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان ارائه شد و به گفته آنها این روش نویدبخش در فاز کارآزمایی بالینی نشان داد که تا ۶۰ درصد میتواند در درمان مبتلایان مؤثر باشد و با این دستاورد کارآزمایی بالینی بر روی ۱۰ کودک مبتلا به گلیومهای مغزی غیر قابل جراحی و گلیومهای مقاوم به درمان، انجام شده و تحت سلول درمانی با این سلولها قرار گرفتهاند.
مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی گفت: سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داریم، از این رقم بابت کالا و تجهیزاتی که وارد میکنیم، دو میلیارد دلار ارز از کشور خارج میشود که از این میزان ۷۰۰ میلیون دلار مربوط به هلدینگ خلیج فارس است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور به شمار میرود که با ایجاد بستر مناسب برای جذب سرمایه و توسعه متوازن زیرساختهای ضروری برای صنایع انرژیبر، نقش بسزایی در تحقق توسعه و تولید پایدار ایفا میکند. سیاستگذاریها و برنامهها در این منطقه به گونهای تدوین و اجرا میشوند که با جذب سرمایه کافی، بیشترین امکانات و مزایا برای تولیدکنندگان ایجاد شود که در این راستا میتوان به سرمایهگذاری در توسعه ظرفیتهای اسکلههای حمل و بارگیری، تخصیص زمین برای احداث نیروگاه و تعریف و سرمایهگذاری در پروژههای گازرسانی اشاره کرد. به طور کلی، سرمایهگذاریهای هدفمند منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس در سالهای اخیر، منجر به توسعهای متوازن در زنجیرههای ارزش شده است؛ به طوری که میتوان این منطقه را قطب ویژه توسعه معدنی و صنعتی در کشور به شمار آورد.
عضو هیئت مدیره و معاون اجرایی شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: در سالیان اخیر توانستهایم با توسعه کمی و کیفی تولیدات خود، بخش عمدهای از نیاز کشور را به ورقهای فولادی آلیاژی و «API» رفع کنیم و علاوهبراین با توسعه بازارهای صادراتی، نام خود را به عنوان یک برند معتبر در بازارهای جهانی و بینالمللی برجسته کنیم.
دیدگاه بسته شده است.