به گزارش کنکاش فردا، مفتول به عنوان یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی در انواع و گریدهای مختلف آلیاژی تولید شده و در صنایع بسیاری همچون خودروسازی و ساختمانسازی مورد استفاده میگیرد. تولید مفتول فولادی در کشور ما با پیشرفت قابلتوجهی طی سالیان اخیر همراه شده و انواع مفتول با استفاده از تکنولوژی روز و دستگاهها و ماشینآلات جدید توسط شرکتهای داخلی تولید میشود. با این وجود، برخی معضلات همچون قطعی برق که پیشتر بدان اشاره شد، شرایط کنونی تولید و بازار مفتول فولادی را با چالش مواجه کرده و نفسهای واحدهای کوچک و متوسط مقیاس فعال در این حوزه را به شماره انداخته است. همزمان با قطعی گسترده برق کارخانههای تولید مفتول از اواخر تیر ماه سال جاری، حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان به قیمت این محصول در بازار افزوده شد و در نتیجه تامین آن برای واحدهایی که از مفتول فولادی به عنوان ماده اولیه مورد نیاز خود استفاده میکنند، دشوار شده است. در شرایطی که باید اقدامات لازم جهت افزایش تولید برق و مدیریت و مصرف بهینه آن توسط دولت و وزارتخانههای ذیربط انجام شود اما متاسفانه شاهد افزایش مصرف بیش از پنج هزار مگاواتی برق ( از ۷۲ هزار مگاوات به ۷۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات) هستیم؛ این در حالی است که میزان تولید واقعی برق کشور ۶۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات بوده و هنوز زمان پیک مصرف برق در گرمای طاقتفرسای تابستان سال جاری فرا نرسیده است!
از طرفی، در حال حاضر نقدینگی کافی برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای صنعتی وجود ندارد و از این رو بانکها از اعطای تسهیلات حمایتی سر باز زده و همکاریهای لازم در این زمینه را با کارفرمایان و تولیدکنندگان به عمل نمیآورند. برای مثال ممکن است یک تولیدکننده مفتول فولادی پس از رفتوآمدها و بروکراسیهای اداری بسیار بتواند موافقتهای لازم جهت دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به میزان یک میلیارد تومان با سود ۴ درصد و موعد بازپرداخت هفت ساله را اخذ کند اما در نهایت به دلیل سختگیریهای فراوان و دلایل غیرموجه، موفق به دریافت و استفاده از آن نمیشود. در این بین، کمبود نیروی انسانی نیز بر معضلات موجود در واحدهای کوچک و حتی متوسط مقیاس نورد افزوده است و اگر تمهیدات لازم جهت مقابله با تورم و کاهش نرخ بیکاری در کشور اندیشیده نشود، بیشک در آینده با بحران نیروی انسانی در بخش تولید و صنعت مواجه خواهیم شد.
در شرایطی که نوسان نرخ ارز طی چند ماه اخیر بر بخشهای مختلف تولید به ویژه قیمت مواد اولیه و… تاثیر بسزایی گذاشته، امید است با روی کار آمدن دولت جدید اقدامات لازم جهت ثبات بازار و نرخ ارز انجام شود و ضمن توجه دولتمردان به تولید داخل، بهای بیشتری به صنعت و صنعتگران داده شود تا بتوان در عمل نسبت به تحقق شعار سال یعنی جهش تولید اقدام کرد. این مهم یک حمایت همهجانبه از تولید و تولیدکنندگان را میطلبد که جز در سایه وفاق و همدلی دولت و بخش خصوصی محقق نخواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران طی روزهای ۲۱ و ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۳ به همت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و مشارکت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در بندرعباس برگزار شد.
مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفتهای صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوریهای فناورانه یا بروز ریسکها و یا رخدادها میتواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاههای اقتصادی برای روبهرو شدن با آنها، مولفهای تعیینکننده در قدرت رقابت و بقای آنها در فضای کسبوکار کنونی جهان برشمرده میشود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسکهای ناشی از تحریمها دوچندان است.
تحولات مربوط به پیشرفتهای فناوری و گذار انرژی، جهان را به سمت محدود کردن مصرف سوختهای فسیلی و استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی هدایت میکند. این مسئله محرک قدرتمندی برای رشد تقاضای مس به شمار میآید؛ به طوری که بر اساس پیشبینیها تقاضای این فلز بدون جایگزین تا سال ۲۰۵۰ به ۵۰ میلیون تن میرسد. این رشد چشمگیر، اهمیت تکمیل و توسعه زنجیره ارزش مس را در ایران به عنوان کشوری برخوردار از ذخایر مس تقویت میکند. شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان بزرگترین تولیدکننده محصولات مسی در کشور با استراتژی ورود به حلقههای بالادستی و برطرف کردن چالشها و کاهش ریسک تامین مواد اولیه، رایزنیهایی را برای اتصال این شرکت با شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان بزرگترین متولی مس کشور آغاز کرده است که این مسئله اهرم کلیدی توسعه و پیشرفت این شرکت به شمار میآید.
کارکرد کهنالگوها در طول تاریخ، بیان هنجارها، ساختارها و ارزشهای جوامع در قالب روایتهای اسطورهای بوده است. به عنوان مثال، زمانی که سیاوش از آتش گذشت، کودکان جغرافیای ایران آموختند که راستی و پاکی ارزشی ستودنی است و برای پایبندی به آن باید حتی از جان گذشت و به آتش زد زیرا ذات پاک آتش، گزندی به راستی نخواهد رساند اما از آنجایی که دانشمندان حوزه فلسفه علم تقریبا همنظر هستند که مدیریت یک علم است و آن هم با کلیه چارچوبها و اصول، بنابراین جایی برای بهکارگیری کهنالگوها در یافتههای آن مطرح نیست و به جای آن، در پی واقعیات، نظریات و اصول اثبات شده هستیم. با این حال، خالی از لطف نیست که با توجه به قدمت بهرهگیری از چارچوب و اصول خاص در شرکت تویوتا که به خلق چندین نظریه و اصل در مدیریت منجر شده و در عین حال نیاز وافر بخش هنجاری، اجتماعی و مدیریتی معدن کشور به تعریف و پایبندی ارزشگونه به بسیاری از مفاهیم، در سطح خرد و کلان، به دنبال داستانهای اسطورهای جهت روایت روزمره و محاورهای باشیم. به این ترتیب، در این مجال تلاش خواهیم کرد با نگاهی به برخی اصول پایهای تویوتا، داستان جاده مخصوص سرزمین آفتاب تابان را برای صنعتگران کورههای H سرزمین همیشه چهار فصل تعریف کنیم.
دیدگاه بسته شده است.