ارتقای نوآوری دانش بنیان‌ها در زیست بوم فناوری بخش معدن و صنایع معدنی

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت با اشاره به نقش کلیدی این مرکز در زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی خواستار فعالیت‌های گسترده‌تر و اثرگذارتر این مجموعه در ارتقای نوآوری‌های شرکت های دانش بنیان و استارتاپ شد.

به گزارش کنکاش فردا، سید عباس حسینی روز چهارشنبه در بازدید از این مرکز نوآوری بر اهمیت نقش‌آفرینی مرکز نوآوری ایمینو در توسعه فناوری‌های نوین و تغییر رویکرد بخش معدن از شیوه‌های سنتی به روش‌های نوین و مدرن‌سازی زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی تاکید کرد.

به اعتقاد وی، «ایمینو» با بهره‌گیری از ظرفیت‌های جامعه نوآوران و ایده پردازان، می‌تواند به‌عنوان طلایه‌دار این تحول و ترغیب فناوران و نوآوران دانشگاه‌ها و صنایع معدنی به ایده‌پردازی و ارتقای توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌مندی از ظرفیت آن‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی باشد و جایگاه خاصی در تغییرات زیربنایی این حوزه به خود اختصاص دهد.

مشاور وزیر صمت در جریان این بازدید، «ایمینو» را بستری مناسب برای تحقق اهداف بلندمدت زیست‌بوم دانش‌بنیان دانست و اذعان کرد که این مرکز ظرفیت تبدیل شدن به یکی از محورهای اصلی توسعه فناوری و نوآوری در صنایع معدنی کشور را دارد. مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت بر لزوم هم‌افزایی هرچه بیشتر بازیگران زیست بوم نوآوری و فناوری و توسعه ارتباط میان دانش‌بنیان‌های بخش معدن و صنایع معدنی تاکید کرد.

وی عنوان کرد: مرکز نوآوری «ایمینو» با تمرکز بر توسعه دانش فناوری‌های پیشرفته و ابزارهای دیجیتال در حوزه معدن و صنایع معدنی می‌تواند نقش حیاتی در افزایش بهره‌وری و کاهش چالش‌های موجود در این بخش ایفا کند. همچنین با فراهم کردن شرایط مناسب برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، به پیشبرد سریع‌تر پروژه‌های توسعه‌ای کمک کند.

«ایمینو» با رویکرد تسهیلگری و ارائه خدماتی مانند پیش‌شتابدهی، شتابدهی، فضای کاری اشتراکی، منتورینگ و تورهای فناورانه به نوآوران در زیست بوم نو آوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی فعالیت داشته و با انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها، برگزاری رویدادها، برگزاری نشست‌های تخصصی و توسعه زیرساخت‌ها مانند ایجاد فن‌بازار تخصصی معدن و صنایع معدنی و پیشنهاد تشکیل CVC معدنی و ارایه راهکارهای تامین مالی نوآوری بخش معدن با توجه به ظرفیت های ایمیدرو در این عرصه گام بردارد.

این بازدید و نشست مشترک بار دیگر اهمیت توسعه و ترویج نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی را به‌عنوان یکی از ارکان کلیدی و تأثیرگذار بر رشد و شکوفایی اقتصاد کشور برجسته کرد. پذیرش فناوری‌های نوین و حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان در این حوزه نه‌تنها می‌تواند تحولی بنیادین در فرآیندها و بهره‌وری زنجیره ارزش معدن ایجاد کند، بلکه زمینه‌ساز استقلال صنعتی، اشتغال‌زایی پایدار و توسعه اقتصادی بلندمدت خواهد بود.