به گزارش کنکاش فردا، گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از وضعیت تولید انواع محصولات فولادی در نخستین ماه از سال ۱۴۰۴ نشان میدهد که در آغاز سال ۱۴۰۴، صنعت فولاد کشور با ترکیبی از رشد و رکود در بخشهای مختلف زنجیره تولید مواجه شده است.
در فروردینماه با وجود افزایش تولید در برخی اقلام از جمله ورق پوششدار، اسلب و آهن اسفنجی، تولید چند محصول کلیدی نظیر تیرآهن، ورق گرم و ورق سرد کاهش یافته است. این تحولات در شرایطی رقم خورده که به گفته انجمن، محدودیتهای برق از میانه فروردینماه بر فولادسازان اعمال شده و همین مسئله نقش مهمی در نوسانات تولید ایفا کرده است.
در نخستین ماه امسال، بیشترین رشد تولید نسبت به سال ۱۴۰۳ را ورق پوششدار به خود اختصاص داده است؛ در فروردین ماه امسال ۱۵۷ هزار تن ورق پوششدار تولید شده و این درحالیست که میزان تولید آن در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۱۴۰ هزار تن ثبت شده است.
پس از آن، اسلب و آهن اسفنجی بیشترین رشد را داشتهاند؛ در این ماه نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۳ به ترتیب اسلب ۷.۶ درصد و آهن اسفنجی هفت درصد رشد تولید را تجربه کردهاند و درحالیکه در نخستین ماه سال گذشته یک میلیون و ۲۴۸ هزار تن اسلب و سه میلیون و ۸۰۷ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده بود، این اعداد امسال به ترتیب به یک میلیون و ۳۴۳ هزار تن (اسلب) و چهار میلیون و ۷۵ هزار تن (آهن اسفنجی) تولید شده است.
در این ماه سه میلیون و ۳۱۲ هزار تن فولاد میانی تولید شده که نسبت به سه میلیون و ۱۶۶ هزار تن تولیدی در فروردین ماه سال گذشته، ۴.۶ درصد افزایش داشته است. تولید میلگرد در این دو مقایسه آماری، ۴.۱ درصدی افزایش داشته و از ۸۰۷ هزار تن به ۸۴۰ هزار تن رسیده است.
در فروردین ماه سال جاری یک میلیون و ۹۶۹ هزارتن بیلتوبلوم تولید شده که نسبت به یک میلیون و ۹۱۸ هزار تن تولیدی در فروردین ماه ۱۴۰۳ حدود ۲.۷ درصد رشد داشته است. تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع در فروردین ماه امسال نیز ۸۰ هزار تن ثبت شده که ۲.۶ درصد بیشتر از ۷۸ هزار تن تولیدی در ماه مشابه سال گذشته است.
کمترین میزان رشد تولید را کنسانتره سنگآهن به میزان ۱.۱ درصد، ثبت کرده که از شش میلیون و ۵۰۱ هزار تن تولیدی در فروردین ماه ۱۴۰۳ به شش میلیون و ۵۷۵ هزار تن در فروردین ماه امسال رسیده است.
در مقابل، طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید سایر اقلام زنجیره آهن و فولاد کشور با افت تولید در فروردین ماه نسبت به فروردین ماه سال گذشته مواجه شدهاند.
در یکماهه فروردین ماه به ترتیب ۹۸۵ هزار تن مقاطع طویل فولادی با افت ۱.۱ درصدی، ۲۳۰ هزار تن ورق سرد با افت ۱.۳ درصدی و شش میلیون و ۲۴۸ هزار تن گندله سنگآهن با افت ۱.۴ درصدی تولید شده است. میزان تولید این اقلام فولادی در ماه مشابه سال گذشته ۹۹۶ هزار تن، ۲۳۳ هزار تن و شش میلیون و ۳۳۹ هزار تن ثبت شده است.
بر اساس آمار، تولید محصولات فولادی در فروردین ماه امسال یک میلیون و ۸۱۲ هزار تن است که نسبت به یک میلیون و ۸۵۱ هزار تن تولیدی در فروردین ماه ۱۴۰۲، حدوداً دو درصد افت تولید داشته است. تولید مقاطع تخت فولادی تولید شده در فروردین ماه سال ۱۴۰۳، تقریبا ۸۵۵ هزار تن بوده؛ تولید این مقاطع در فروردین ماه امسال ۸۲۷ هزار تن ثبت شده که ۳.۳ درصد کمتر است.
تولید ورق گرم فولادی در یکماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت ۴.۶ داشت و از ۸۴۶ هزار تن به ۸۰۷ هزار تن رسید.
در نهایت تولید تیرآهن به طرز قابل توجهی با افت تولید مواجه شده است. درحالیکه در فرورین ماه سال گذشته، ۱۱۱ هزار تن تیرآهن در کشور تولید شد، این میزان امسال به ۶۵ هزار تن رسیده و افت ۴۱.۴ درصدی تولید را ثبت کرده است.
گفتنی است که به تاکید انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، محدودیتهای برق، امسال از ۱۶ فروردین بر فولادسازان تحمیل شده که اگر این چنین نمیشد، شاهد رشد بیشتری در تولید فروردین ماه بودیم. این درحالیست که کاهش تولید ورق گرم و سرد، اهمیت و فوریت مدیریت واردات ورق های فولادی به کشور را مضاعف ساخته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.